Taverna grillost med chili er en fast, lidt salt ost, der udvikler en fantastisk lækker konsistens og masser af gode smagsegenskaber, når den tilberedes. Ostens letsaltede, syrlige smag er krydret med chili, der giver god eftersmag, passer til de fleste retter, og den gør sig rigtig godt sammen med de fleste salater og varme retter. Samtidig giver den med sit høje proteinindhold god fylde til lette retter og friske salater.

Taverna grillost med chili er en nem og let hverdagsløsning, som er fremstillet på god dansk mælk på et dansk mejeri. Grillosten fås også naturel eller med pesto.

Skal grillosten ikke på grillen? Nej slet ikke, for den er lige så god på panden om vinteren som på grillen om sommeren – faktisk kan den nydes året rundt.

Grillost er i familie med Halloumi, som er en cypriotisk specialitet.

Tilberedning: Osten skæres i 8-10 mm tykke skiver. Placer grillostskiverne på en grill/pande (ikke under låg) og grill/steg dem i 1-2 min. på hver side, indtil de er gyldenbrune.

250 g

Pasteuriseret komælk, mælkeprotein, salt, surhedsregulerende middel, mikrobiel løbe, chilipulver.

Næringsdeklaration pr. 100 g:
Energi 1040 kJ (245 kcal)
Fedt 19 g
–    heraf mættede fedtsyrer 12 g
Kulhydrat 3,0 g
–    heraf sukkerarter 2,5 g
Protein 17 g
Salt 2,3 g

Opskrifter med grillost