En alsidig ost, der med sin bløde og cremede konsistens er ideel i både det varme og kolde køkken.

Brug salatost som cremet drys og salt pift til salater af alle slags. Osten kan også røres op til en creme med for eksempel friske krydderurter. I varme retter kan den bruges som en del af fyldet i fx quiche eller tærte, eller smuldres over ovnbagte rodfrugter de sidste minutter inden servering.

Salatosten kan sammenlignes med feta, men er produceret i Danmark på dansk mælk og har en frisk og mild smag, der er tilpasset nordiske smagsløg. Dermed kan osten også indgå i mange forskellige retter og smagskombinationer, og da den er uden lage, er den praktisk, uanset hvilken ret du vælger.

200 g

Pasteuriseret komælk, salt, mikrobiel osteløbe, mælkesyrekultur.

Næringsdeklaration pr. 100 g:
Energi 870 kJ (210 kcal)
Fedt 16 g
–    heraf mættede fedtsyrer 9,2 g
Kulhydrat 2,5 g
–    heraf sukkerarter 1,4 g
Protein 15 g
Salt 3,5 g

Opskrifter med salatost