Halloumi er en udsøgt, cypriotisk specialitet, som holder formen, når den grilles eller steges.

Osten er først og fremmest kendt for sin karakteristiske, krydrede smag af frisk mynte. Skorpen bliver sprød, mens indersiden smelter.

Den er velegnet til salater, men ostens sande karakter kommer først rigtig frem, når den opvarmes. I Cypern spiser man traditionelt halloumi som en del af en mezze-anretning med lækre små snacks og friske grøntsager.

Er du ikke så meget til gede- og fåremælksoste har vi også den danskproducerede grillost, som er produceret på ren komælk. Grillosten tilberedes på samme måde som Halloumi på enten grill eller pande.

250 g

Pasteuriseret mælk (blanding af ko-, gede-, og fåremælk), salt, hakket mynte og mikrobiel løbe.

Næringsdeklaration pr. 100 g:
Energi 1320 kJ (316 kcal)
Fedt 24 g
–    heraf mættede fedtsyrer 16 g
Kulhydrat 2,0 g
–    heraf sukkerarter 2,0 g
Protein 23 g
Salt 3 g

Opskrifter med halloumi