Ingredienser:

  • 100 g Taverna Domyati
  • 1 kg friske tomater, hakket fint
  • 1 stort rødløg, hakket fint
  • 2 gulerødder
  • 1 fed hvidløg
  • 4 cm ingefær, skrællede
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 drys peber
  • 2 laurbærblade
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • En håndfuld frisk basilikum

 

Tomatsuppe

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader.

Skræl gulerødderne, og skær dem i tern af 2×2 cm og bag dem i opvarmet ovn i ca. 10 min. med lidt olivenolie.

Kom olivenolie, rødløg, ingefær, hvidløg op i en opvarmet, tykbundet gryde og steg et par minutter ved god varme.

Skru ned for varmen og tilsæt de hakkede tomater og lad simre.

Tilsæt salt, sukker, laurbærblade, peber, æblecidereddike og gulerødderne og lad simre i cirka 15 minutter, eller til tomaterne er kogt ud.

Gør i mellemtiden bouillonen klar og hæld 2/3 af bouillonen i, samt halvdelen af osten.

Blend suppen og tilsæt nu mere bouillon, til den opnår den ønskede konsistens.

Smag til med salt. Server med et drys af den resterende salatost på toppen samt basilikumblade.

Tip: du kan også bruge to dåser flåede tomater i stedet for 1 kilo friske tomater.

 

 

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk