Ingredienser:

  • 1 pakke Taverna grillost, evt. Taverna grillost med chili (250 g)
  • ½ frisk rød chili
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille knold frisk ingefær
  • 4 spsk sesamolie
  • 1 hel broccoli
  • 1 squash
  • 1 bakke sukkerærter
  • saften fra 1 lime
  • 2 spsk fiskesauce
  • frisk koriander eller thaibasilikum
  • salt

Tilbehør:

  • 2 dl basmati ris
  • soyasauce til servering

Stir-fry veggie-style med grillost

Mangler du idéer til hurtig og vegetarisk aftensmad? Prøv en veggie stir-fry med den salte, knasende smag fra grillost, der tilfredsstiller alle ganer.

Fremgangsmåde:

Tilbered risene efter anvisningen på pakken.

Skyl broccolien og del den i små buketter.

Skyl squashen og skær den i skiver på ca 0,5 cm tykkelse.

Varm en wok eller pande godt op, hak imens ingefær, hvidløg og chili fint.

Hæld sesamolien på wokken når den er varm og tilsæt ovenstående.

Lad det svitse et øjeblik imens grillosten skæres i tern, skru ned hvis wokken er for varm – det skal stege, ikke branke.

Tilsæt først grillosten og lad den stege et par minutter til den er gylden på alle sider, dernæst broccoli og squash og lad det lynstege et par minutter under omrøring.

Tilsæt sukkerærter, limesaft, fiskesauce og friske krydderurter, smag til med salt og server med ris og soyasauce.

 

 

 

 

 

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk