Sprød bønnesalat med salatost og kryddernødder

Elsker du også en god salat med knas og krydderier? Her er en nem opskrift på bønnesalat med strejf af styrke. Bønnesalaten fungerer både som tilbehør til aftensmaden, som vegetarret eller som frisk frokostret med godt brød til.

Fremgangsmåde

Kog bønnerne så de stadig er sprøde.

Sigt vandet fra og giv bønnerne et kort skyl under den kolde hane.

Skær radiser i papirtynde skiver med en skrællekniv og læg skiverne i isvand – så bliver de supersprøde.

Skyld og tør spinaten og vend den sammen med bønnerne og salatosten.

Ryst eller pisk dressingen sammen og hæld den over bønnesalaten.

Rist nødderne på en tør pande til de tager farve.

Tilsæt krydderier, honning og soja og rør det hele godt sammen, så alle nødder er dækket.

Lad nødderne køle af på bagepapir og hak dem groft.

Fordel dem over bønnesalaten sammen med de sprøde radiseskiver ved anretning.

Tip:
Tilsæt evt. bagte rødbeder for en mere fyldig salat:

Vask rødbederne og pak dem ind i stanniol. Bag dem ved 180° i ca. 45 minutter.

Lad dem køle let af, fjern skrællen og skær dem i både eller grove stykker.

Taverna oste – til kolde og varme retter