Ingredienser:

  • 1 pakke Taverna grillost, evt. Taverna grillost med chili
  • 3 spsk hvedemel
  • 1-2 æg
  • 5 spsk sesamfrø
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • 2-3 røde pebre, evt. fra glas
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk tahin
  • Citronsaft
  • Ca. ½ dl olivenolie

Sesampaneret grillost med piment-dip

Let opskrift på paneret grillost med en dejlig dip til. Skøn som let og hurtig forret, snack eller som en del af en brunchbuffet eller vegetarisk ret.

Opskriften er udviklet af Thomas Alcayaga, der blogger på Madet Mere.

Fremgangsmåde:

Grill de røde pebre i ovnen, til de er helt sorte. Læg dem i en skål med film og lad dem dampe 10 minutter. Pil skindet af og skær i mindre stykker.

Kom i en blender sammen med de øvrige ingredienser og blend, til det er en ensartet masse.

Hvis du vil have en mere cremet konsistens, kan der tilføjes en smule gedeost eller græsk yoghurt.

Skær grillosten i strimler eller skiver og vend dem først i mel, så sammenpisket æg og til sidst sesam.

Steg i olie, til strimlerne er gyldne.

Læg på fedtsugende papir og drys med salt.

Dyp den panerede grillost i peberdippen.

Har du dip til overs, virker den også rigtigt godt i en sandwich.

 

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk