Ingredienser:

  • 200 g Taverna Finest salatost i blok
  • 300 g rå rejer
  • ½ dl hvidvin
  • 2 peberfrugter
  • 1 squash
  • 2 dåser hakket tomat
  • 1 drys chili
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 forårsløg
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk balsamicoeddike
  • Salt og peber
  • ½ dl olie
  • 1 citron
  • 2 håndfulde persille. Gem 1 håndfuld til pynt.

Saganaki med salatost og rejer – sommerlig gryderet

Mangler du inspiration til aftensmaden. Prøv denne opskrift på saganaki, der er en dejlig frisk og sommerlig gryderet med salatost, grønt og rejer.

Opskriften er udviklet af Samantha Fotheringham, der blogger under samme navn.

Fremgangsmåde:

Rens rejerne og fjern skallen. Husk at fjerne den lille sorte tarm.
Vask grøntsagerne og hak dem groft.
Pil løg, hvidløg og rens forårsløget. Hak det hele fint.
Vask persille og hak det groft.
Find en stor pande/gryde frem og sautér løg, hvidløg, forårsløg i ¼ dl. olie i ca. 2-3 minutter.
Tilsæt peberfugt, squash og 1 håndfuld persille. Lad det simre i yderligere 2-3 minutter.
Tilsæt herefter hvidvin og drys med salt og peber. Lad det endnu engang stå og simre i ca. 10 minutter, indtil hvidvinen næsten fordampet.
Tilsæt hakket tomat og smag til med et drys chili, sukker og balsamicoeddike. Evt. lidt mere salt og peber. Lad det hele stå og koge uden låg i ca. 10 minutter, til saucen er reduceret.

På en anden pande steges rejerne kort i 1-2 minutter i ca. ¼ dl. olie.
Find et stort fad frem, og hæld tomatsaucen i fadet. Fordel herefter rejer og salatost i fadet.
Stil retten i oven ved varmluft 200 grader i ca. 10 minutter, indtil osten er smeltet.
Servér retten i fadet med citronskiver og et drys hakket persille. Tilbehør kan være f.eks. fuldkornsflutes.

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk