Ingredienser:

  • 1 kg rødbeder
  • 3-4 spsk olivenolie
  • 3 spsk balsamicoeddike
  • ½ tsk salt

Lynmarineret rødkål:

  • ½ rødkålshoved, ca. 500 g
  • 4 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk flydende honning
  • ½ tsk fint salt
  • 1/4 tsk stødt fennikel

Topping:

Rødbedesalat med lynmarineret rødkål og salatost

Smukke farver og syrligt-søde smage præger denne mættende vintersalat, som er ligeså lækker som tilbehør eller som selvstændig ret med groft brød til. Også god som vegetarisk ret.

Fremgangsmåde:

Rist græskarkernerne et par minutter på en pande indtil de begynder at dufte nødde-agtigt.

Skær rødkålen så tyndt som muligt, brug gerne et mandolinjern.

Bland med æblecidereddike, honning, stødt fennikel og salt, og rør grundigt rundt.

Sæt rødkålen til side.

Skyl rødbederne og kog dem i rigeligt vand i ca 35-40 minutter til de er lige akkurat møre.

Hæld dem over med koldt vand og lad dem køle ned før skrællen gnides af.

Skær rødbederne i tynde skiver og fordel dem på et fad og vend med lidt olivenolie, balsamicoeddike og et lille drys salt.

Pres rødkålen fri for evt. væde og fordel den over rødbederne og vend begge dele løst sammen.

Smuldr salatosten over og top med granatæblekerner og græskarkerner. Server salaten ved stuetemperatur.

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk