Ingredienser:

  • 300 g Taverna Finest salatost i blok
  • 2 ½ dl rødbedesaft
  • 1 ½  dl vand
  • 20 g gær
  • 3 spsk olivenolie
  • 650 g mel (Tipo 00)
  • 1 tsk fennikelfrø, knuste
  • 1 tsk salt
  • 100 g pulp fra juicepresningen (kan eventuelt erstattes af mel)
  • 150 g grønne eller sorte oliven uden sten

Rødbede pull apart-brød med oliven og salatost

Intet slår et dejligt madbrød. Her er en opskrift på et skønt brød, der gør indtryk med sin smukke lyserøde rødbedefarve. Velegnet som tilbehør til mange retter, gæstemenuer – også vegetariske menuer.

Opskriften er udviklet af Thomas Alcayaga, der blogger på Madet Mere.

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i vandet og tilsæt rødbedesaften og olien. Rør nu evt. pulpen i sammen med fennikelfrø, mel og salt.

Ælt dejen, til den bliver en smule elastisk, den skal dog ikke være tør, men stadig slippe siderne på skålen. Dette gøres nemmest på en røremaskine og tager 7-8 minutter.

Lad den hæve til dobbelt størrelse.

På et meldrysset bord rulles dejen ud i cirka 1 cm tykkelse.

Oliven og salatost smuldres over og den rulles.

Skær ud i skiver af 2 cm og fordel dem lidt tilfældigt i 2 smurte forme.

De må gerne lappe ind over hinanden. På denne måde sikrer du, at der er ost og oliven over det hele.

Lad dejen efterhæve i 20 minutter, mens ovnen varmer op til 220 grader.

Bag i 20-25 minutter.

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk