Porretærte med salatost

Tærter som en let sommerret eller aftensmad bliver vi aldrig trætte af! Her er en nem opskrift på tærte med klassisk porre- og baconfyld samt salatost. Opskriften kan varieres i det uendelige, prøv f.eks. med rødløg og hasselnødder, eller tomater og krydderurter.

Opskriften er udviklet af Josephine, der blogger på A Tasty Love Story.

 

 

Fremgangsmåde

Bland mel og salt. Tilsæt smørret og brug dine fingre til at ælte det ind i melet.

Saml til sidst dejen med vandet. Rul dejen ud, eller tryk den ud i en tærteform (ca. 22 cm i diameter).

Forbag bunden ved 180 grader varmluft i 15 min.

Mix æg, kaffefløde, salt og peber.

Skær baconen i mindre stykker og steg sprød på en pande.

Læg baconen på et stykke fedtsugende papir og gem fedtet på panden.

Fjern begge ender af porrerne, samt alt det mørkegrønne.

Rens og skyl porrerne grundigt og snit dem.

Svits dem i baconfedtet på panden, indtil de er møre.

Hæld porrerne op i tærtebunden og smuldr osten ned i, bland det en smule sammen.

Top med bacon og fordel æggemassen over hele bunden.

Bag tærten færdig i 30-35 min.

Mere inspiration, flere ideer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Taverna oste – til kolde og varme retter