Ingredienser:

1 pizza, nok til to personer med tilbehør eller en person uden tilbehør.

Pizzadej:

  • 5 g gær
  • 1½ dl vand
  • 1⁄4 tsk salt
  • 1⁄4 dl olivenolie
  • 225 g durummel

Fyld:

 

Pizza Bianco

Fremgangsmåde:

Dagen før:                                                                                                                                    Opløs gæret i vandet, tilsæt salt og olivenolie, og rør herefter melet i.

Rør dejen i 5–10 min. til den bliver fast og sammenhængende. Den vil stadig virke fugtig.

Sæt tætsluttende film over skålen, læg en tallerken eller lignende ovenpå og lad den hæve på køl natten over.

På dagen:                                                                                                                                             Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og sæt en bageplade ind i ovnen.

Drys mel på bordet, og rul dejen ud til en mellemstor pizza.

Tag den varme bageplade ud af ovnen, læg bagepapir på, og flyt forsigtigt dejen over på pladen, inden du kommer fyld på pizzaen.

Skræl kartoflen og snit den i fine skiver, evt. på et mandolinjern. Pensl dejen med et fint lag olivenolie.

Fordel kartoffelskiverne på dejen. Lad dem overlappe en smule, da de trækker sig sammen.

Smuldr osten på pizzaen og fordel rosmarinkvistene herpå. Bag i ovnen i 10-12 minutter og server med en sprød salat.

Tip: hvis det skal gå stærkt brug da 20 gram gær og lad dejen hæve på køkkenbordet i en god times tid.

 

 

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk