Ingredienser:

Sommersalat:

  • 1 agurk
  • 1 bundt radiser
  • 1 bakke ærteskud
  • 1-1½ dl friskbælgede ærter
  • 2-3 spsk hvid balsamico eddike (eller anden lys eddike)
  • ca ¼ tsk havsalt
  • friskkværnet peber
  • ca 100 g rygeost

Mandelpanerede ostestave:

Mandelpaneret grillost med chili og sommersalat

Skøn og let opskrift på mættende frokostret til vegetariske dage. Mandlerne giver ekstra knas til en anderledes og delikat panering. Opskriften er også velegnet som salat, tilbehør og forret.

Fremgangsmåde:

Skær agurken i så tynde skiver som muligt, det er bedst og nemmest på et mandolinjern.

Skyl radiserne og gør det samme med dem.

Skær det nederste af stilken på ærteskudene og vend med agurkeskiver, radiser og ærter.

Dryp med eddike og drys med havsalt og peber og vend salaten rundt.

Rør rygeosten cremet – hvis den er meget fast kan den blødes op med et par skefulde yoghurt eller andet syrnet mælkeprodukt, og sæt den som små toppe ovenpå salaten.

Lad salaten stå imens ostestavene laves.

Skær grillosten i stave og vend dem i æg og mælk og derefter i mandelmel/de hakkede mandler.

Steg osten i ca 2 spsk olie ved medium varme til paneringen er gylden og sprød.

Server med salaten.

 

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk