Ingredienser:

Spicy mayo:

  • 1 dl mayonnaise af god kvalitet
  • ½ tsk paprika
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk tabasco
  • 1 spsk ketchup
  • limesaft
  • salt
  • 1 glas syltede små chilier, ca. 100 g (check styrken inden du serverer dem)
  • evt. krydderurter til pynt

Mandelpanerede ostebidder med spicy mayo

Opskrift på en herlig, sprød og stærk snack, der giver et ekstra krydret pift som appetizer eller tilbehør til gæstemenuen, aftensmaden eller som forret. Også god til vegetarisk spisende. Skøn til alle årstider og anledninger.

Fremgangsmåde:

Start med at lave mayonnaisen ved at blande alle ingredienser undtagen limesaft, salt og de syltede chilier.

Smag mayo’en til med limesaft og salt.

Skær osten ud i bidder på ca. 2×2 cm, 1 cm tykke. Pisk det hele æg grundigt sammen og hæld det i en lille skål.

Hæld hhv. mandelmel og hvedemel i to små skåle.

Dyp først ostebidderne i hvedemel og ryst overskydende mel af.

Dernæst dyppes osten i æg og til sidst i mandelmelet.

Varm olien op i en lille gryde, steg ostebidderne 3-4 stykker ad gangen,  i ca. et minut, til de er lysebrune over det hele.

Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og server dem med en tandstik i, sammen med mayonnaise og de syltede chilier.

Pynt evt. med krydderurter.

En hurtig, lækker sprød og spicy snack!

 

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk