Ingredienser:

  • 200 g Taverna Domyati
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ squash
  • 1 rød eller gul peber
  • 400 g hakket okse- eller lammekød
  • ½ dåse hakkede tomater
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt nellike
  • 1 dl hakkede abrikoser
  • 2 strøgne tsk salt
  • peber
  • 50 g pinjekerner
  • 1 granatæble

Bund:

  • 4 dl lunkent vand
  • 1 spsk salt
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk olie
  • 2 dl fuldkornsmel
  • ca 7½ dl hvedemel

Libanesiske minipizzaer

Spændende opskrift på libanesiske minipizzaer, der dufter og smager helt fantastisk. God både som snack, som aftensmad eller som aromatisk og sprødt indslag i en større eksotisk menu.

Fremgangsmåde:

Start med at lave bundene ved at røre gær, salt, sukker og olie ud i 4 dl lunkent vand. Tilsæt melet og ælt dejen til den er smidig og blank, gerne 10 minutter.

Lad dejen hæve under et fugtigt klæde indtil dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Fyld: Skær løg, hvidløg, squash og peberfrugt i små tern og svits grøntsagerne i lidt olivenolie til løgene er blanke og gennemsigtige.

Tilsæt hakket kød, hakkede tomater, kanel, kardemomme, nellike og abrikoser og lad blandingen stege ca. fem minutter til kødet er gennemstegt.

Krydr med salt og peber, tilsæt evt. en smule vand, da fyldet ikke må være for tørt.

Rul dejen ud til en stor bund på størrelse med en bradepande eller del dejen i 8 dele og rul hver del ud til små runde bunde, ca. 12 cm i diameter.

Bred kødfyldet ud over. Smuldr Domyatiosten over kødet og bag madbrødene ved 200 grader i 20 minutter.

Rist pinjekernerne på en pande indtil de er lyst gyldne.

Dryp brødene med god olivenolie og drys granatæblerkerner og pinjekerner over og server dem varme eller lune.

De er også gode til madpakken dagen efter.

 

Kategorier: , Tag:

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk