Ingredienser:

  • 1 bæger Taverna Finest salatost i tern
  • 400 g San Marzano tomater
  • Havsalt og groftkværnet peber
  • 1 rødløg
  • 100 g små, sorte oliven i olie
  • 60 g pinjekerner
  • Friske basilikumblade

Dressing:

  • 3 spsk olie fra olivenene
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 fed hvidløg, knust

Krydret tomatsalat med salatost

Nem madopskrift på den klassiske tomatsalat fra Middelhavslandene – her med et lille spark af krydderier som sennep, løg og peber. Server denne tomatsalat for eksempel til grillet lam, eller som aromatisk, frisk indslag i en vegetarisk menu.

Fremgangsmåde:

Skyl tomaterne og skær hver tomat i 3 tykke skiver. Vend dem med salt og peber.

Skær rødløg i tynde både og vend dem sammen med tomater, salatost og oliven.

Pisk dressingen sammen og hæld den over salaten.

Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne. Hold øje med dem for pludselig går det hurtigt. Fordel pinjekernerne over salaten og pynt med masser af frisk basilikum.

Tip: Prøv at lave tomatsalaten med tomater i forskellige former, størrelser og farver. Det er både smukt og giver salaten en spændende smag.

Kategorier: , Tag:

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk