Ingredienser:

  • 1 pakke Taverna Finest gedeost
  • 250 g jordbær
  • 1 tsk frisk timian, fint hakket
  • 1 tsk honning eller anden flydende sødning
  • Salt og peber
  • 2 spsk frisk basilikum, fint hakket
  • 2 dl finthakkede pistacienødder

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Jordbær overtrukket med gedeost og rullet i urter og hakkede nødder

Gedeosten er alsidig og også meget velkommen i det søde køkken. Prøv at matche den med jordbær i opskriften som her, hvor jordbær overtrækkes med gedeost, rulles i urter og hakkede nødder. Det er et forfriskende lille måltid, der også kan fungere som forret på en varm sommerdag. 

Opskriften er udviklet af Maria, der blogger på Vanløse Blues.

Fremgangsmåde:

Vask jordbærrene, fjern stilken og dup dem tørre. Rør gedeost sammen med timian og honning, til konsistensen er lind. Smag til med salt og peber. I en anden skål blandes pistacienødder og basilikum sammen.

Tag en skefuld af gedeostblandingen i den ene hånd og spred det ud i håndfladen. Form det henover et jordbær, rul det herefter i pistacie/basilikum blandingen og placér det på et fad. Fortsæt, til der ikke er flere jordbær tilbage.

Jordbær og gedeostblanding kan alternativt serveres i små skåle, drysset med pistacienødde-basilikumblandingen.

Server dem som en lækker appetizer eller brug dem som fyld i en grøn salat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk