Ingredienser:

  • 240 g Taverna Finest salatost i blok
  • 4 pærer, gerne Clara Friis
  • 300 g frosne hindbær
  • 200 g sukker
  • 2 dl vand
  • 1 stang vanilje
  • 2 spsk honning
  • 2 tsk fennikelfrø
  • 400 g blandede bær
  • 4 stilke basilikum

Pynt:

  • Mørk chokolade

Hindbærkogt pære med honning-gratineret salatost

Hindbærkogte pærer med honning-gratineret salatost er en virkelig lækker og delikat dessertopskrift. Her bliver desserten til den smukkeste ret på sommerens borde og en fantastisk afslutning på middagen. Den gratinerede salatost giver desserten den perfekte, salte balance.

Fremgangsmåde:

Pærerne skrælles, lad stilken sidde, kernehuset fjernes fra bunden. Hindbær, sukker, vand og vanilje koges op og blendes. Pærerne koges heri ved svag varme til de er møre, ca. 15 min. Lad dem trække i lagen på køl min. 30 min.

Lagen sigtes og koges ind til saucekonsistens. Pærerne lunes i saucen. Osten brækkes i mindre stykker og honning varmes med fennikelfrø. Den varme honning hældes over osten som gratineres i ovn under grillen i ca. 2 min. Hold øje med at den ikke bliver for mørk. De lune pærer anrettes med blandede bær, ost, basilikumblade og høvlet chokolade.

Kategorier: , Tag:

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk