Ingredienser:

Græske frikadeller:

  • 150 g Taverna Finest i tern
  • 500 g hakket svinekød
  • 2 tsk salt
  • peber
  • 1½ løg
  • 1½ dl mælk
  • 1-2 æg
  • 75 g havregryn

Bagte kartofler:

  • 2 bæger Taverna Salatost med kryddermarinade
  • 800 g små vaskede kartofler
  • ½ dl vegetabilsk olie
  • 50 g friskrevet ingefær
  • ½ dl soyasauce
  • 2 forårsløg
  • 1 lille rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber, frisk fra kværn

Græske frikadeller med små bagte kartofler

Fremgangsmåde:

Rør farsen sej med salt og peber. Løg og mælk blendes og røres forsigtigt sammen med farsen.

Tilsæt herefter 1 æg ad gangen og slut med at røre havregrynene i.

Lad farsen hvile i ca. 45 min.

Kartoflerne flækkes, vendes med kryddermarinaden fra de to ostebægre. Osten gemmes til senere.

Bag kartoflerne i en forvarmet ovn, til de er gyldne, ca. 20 min. v. 200°C.

Vend de varme kartofler med soya, revet ingefær, snittet forårsløg, finthakket rødløg og knust hvidløg.

Smag til med salt og peber, drys med salatost og server straks.

 

Kategori:

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk