Bøffer:

  • 125 g Taverna Finest gedeost
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk friske timianblade (eller 1 tsk. tørret timian)
  • Salt og friskkværnet peber

Salat:

  • 200 g Taverna Finest gedeost
  • 250 g små kryddertomater
  • 1 agurk
  • 1 skalotteløg i ringe
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • Ca. 1 dl friske basilikumblade
  • Salt og friskkværnet peber

Græske bøffer med salat

Her er en let opskrift på lækker aftensmad med græske bøffer tilberedt på grill eller pande. Gedeosten giver de græske oksebøffer en ekstra mild og cremet smag, som går igen i salaten og gør det enkle måltid lidt mere raffineret.

Fremgangsmåde:

Bryd gedeosten til mindre stykker og rør dem i kødet sammen med hvidløg og urter. Form farsen til bøffer og steg eller grill dem over direkte varme i 4-5 minutter på hver side eller til de er gennemstegte.

Skær tomater i halve og skræl agurken. Del agurken på langs og skær den i ca. 1 cm tykke skiver. Anret tomater, agurker og løg i en skål eller på et fad. Krydr med salt og peber og hæld olie og citronsaft over. Smuldr gedeosten over salaten og pynt med basilikumblade.

Kategori: Tag:

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk