Ingredienser:

  • 200 g Taverna Finest gedeost
  • 250-300 g kyllingebryst
  • 2 æg
  • 3 dl grovvalsede havregryn
  • 75 g salatmix
  • 200 g cherrytomater
  • 100 g tranebær
  • 50 g valnøddekerner
  • Olie til stegning
  • Salt og peber

Dressing:

  • ½ dl vand
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk olie
  • 2 spsk æbleeddike
  • 3 ½ spsk honning
  • Salt og peber

Gedeostsalat med crispy kylling

Savner du en god idé til aftensmaden, så er denne opskrift på lækker salat med crispy kylling og gedeost er mulighed. Her får du en dejlig måltidssalat til aftensmad, frokost eller til picnic-kurven.

Opskriften er udviklet af Samantha Fotheringham, der blogger under samme navn.

Fremgangsmåde:

Find en blender frem og tilsæt vand, citronsaft, honning, olie, æbleeddike og et lille drys salt og peber. Lad blenderen køre i ca. 1 min., indtil dressingen har en lys farve og en lidt tykkere konsistens. Smag til med salt og peber.

Hak valnøddekerner og tranebær groft. Vask salaten og del tomaterne på midten.

Forbered panering ved at vende havregrynene med salt og peber i en skål, og piske æg sammen i en anden skål.

Kyllingebrysterne skæres over på den lange led, så der bliver ca. 4 flade filetter. Skær dem over i 1,5-2 cm. strimler, og læg dem i en skål. Dyp kyllingestykkerne i paneringen ved først at dyppe i æg og derefter i havregryn. Gentag processen, til der ikke er mere kylling.

Hæld olie på en varm pande og steg kyllingen ved mellemhøj varme, til de er gyldne og sprøde. Hæld lidt mere olie på, hver gang der kommer en ny omgang kylling på panden.

Fordel salat, tomat, tranebær, valnøddekerner og gedeost på 4 tallerkner. Ca. 50 g gedeost på hver tallerken. Fordel dressingen på de 4 tallerkner og fordel til sidst den crispy kylling.

Server med flute eller brød.

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk