Ingredienser:

Pesto (ca. 2 ½ dl):

  • 3 dl friske basilikumblade
  • 50 g mandler, gerne ristede
  • 100 g parmesanost
  • 1 ½ dl jomfru-olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 knsp salt

Foccacia-sandwich med grillede grøntsager, pesto og grillost med chili

Alt det bedste fra Middelhavslandendes marker mødes i denne opskrift på sandwiches med nem, hjemmelavet pesto. Vegetarisk velsmag til frokost, picnic eller aftensmad på kødfrie dage.

Fremgangsmåde:

Skær squash og aubergine i 1 cm tykke skiver på langs. Pensl dem med olivenolie, grill dem et minuts tid på hver side og drys dem med lidt salt. Skyl basilikumbladene grundigt og dup dem tørre. Blend dem med de ristede mandler, parmesanost, olivenolie, citronsaft og salt. Lad det stå ved stuetemperatur.

Del brødet i 8 lige store firkanter. Flæk brødet på langs og smør begge sider med basilikum-pestoen. Skær chili-osten i 1 cm tykke skiver og grill den til den er gyldenbrun på begge sider. Læg grillosten i lag med 1 skive grillet aubergine, 1-2 skiver squash og nogle tomatskiver. Server sandwichen med det samme.

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk