Filotærte med spidskål, svampe og salatost

Opskrift på vegetarisk tærte af sprød og let filodej, som giver god bund til stegte grønne råvarer. Nem og hurtig som aftensmad, f.eks. med salat til, som lækker forret eller som del af en skøn buffet til gæsterne.

 

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.

Rens svampene, skær dem i strimler og svits dem på en pande i 2 spsk smør ud af de 75 g.

Når svampene er brunet godt af tilsættes timian, løg og spidskål og varmer med på panden et par minutter.

Pensl en tærteform (ca. 26-28 cm i diameter, eller en aflang tærteform) med smeltet smør, og læg derefter filolagene hver for sig og lidt forskudt i tærteformen, så der dannes en slags stjerne.

Læg svampe-spidskålsblandingen i bunden af tærten.

Pisk æggene med fløde, salt og et drys friskkværnet peber og vend salatoste-ternene i.

Hæld blandingen over grøntsagsfyldet.

Brug en gaffel til forsigtigt at vende lidt op i fyldet, så æggeblandingen kan få lov at blande sig godt med resten. Bag tærten i ca 20-25 minutter, eller indtil æggemassen er akkurat fast.

Server tærten varm, kold eller ved stuetemperatur.

 

Taverna oste – til kolde og varme retter