Ingredienser:

  • 150 g Taverna Finest gedeost
  • 2 dl bulgur
  • 2 spsk olivenolie
  • Saft og revet skal fra 1/2 økologisk eller usprøjtet citron
  • 2 tomater
  • 1 lille rødløg
  • 75 g tørrede abrikoser
  • 1 dl frisk persille (gerne bredbladet)
  • 1/2 dl hakket mynte
  • 1/2 dl friske korianderblade
  • 1 granatæble, kernerne
  • Salt og friskkværnet peber

Bulgur med gedeost

Her er enkel madopskrift på en mættende og smuk salat, god som tilbehør eller vegetarisk aftensmad med godt brød til. Salaten er tilmed hurtig at forberede. Smagene af gedeost, abrikoser, koriander, granatæbler og mynte sender dig til skønne, mellemøstlige himmelstrøg.

Fremgangsmåde:

Kog bulguren i 10 minutter i 4 dl vand tilsat lidt salt. Rør den kogte, varme bulgur med olivenolie, saft og skal fra citronen. Hak løg, abrikoser og krydderurter og skær tomaterne i tern. Vend det hele i bulguren. Gem evt. lidt af krydderurterne til at pynte med. Vend gedeosten og kernerne fra granatæblet i til sidst.

Tip: Salaten kan spises med det samme som tilbehør til fx kylling eller opbevares på køl i max 1 døgn og bruges i madpakken.

Kategorier: , , Tag:

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk