Ingredienser:

  • 100 g Taverna Finest gedeost
  • 2 ½ dl tørrede belugalinser
  • 500 g små nye gulerødder eller store i mindre stykker
  • 75 g ristede hasselnødder
  • ½ bundt frisk basilikum
  • ½ bundt frisk mynte
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk bouillon
  • Salt og peber

Æble-vinaigrette:

  • 1 ½ spsk olie
  • 1 ½ spsk æblecider eddike
  • ½ tsk honning
  • ¼ tsk sennep
  • Knips salt

Beluga-salat med bagte gulerødder og gedeost

Her får du en nem opskrift på en lækker måltidssalat baseret på gedeost, belugalinser, gulerødder, nødder og friske krydderurter. Velegnet som selvstændig grov salat, tilbehør eller som vegetarisk ret.

Opskriften er udviklet af Josephine, der blogger på A Tasty Love Story.

Fremgangsmåde:

Tilbered linser efter fremgangmåden på pakken, tilføj blot 1 tsk. bouillon til kogevandet og kog dem, så der stadig er lidt bid tilbage.

Skrub gulerødderne grundigt og halver dem. Læg dem på en beklædt bageplade og tilføj olie, honning, salt og peber.

Bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft 45-50 min, indtil de er gyldne og møre. Brug efterfølgende samme varme fra ovnen til at riste hasselnødderne gyldne i ca. 10 min. Lad dem køle lidt, og gnub den løse skal af. Hak dem groft.

Skyl og hak krydderurterne groft.

Mix alle ingredienserne til vinaigretten og smag til.

Tag en stor serveringsskål eller fad og vend forsigtigt gulerødder, linser, krydderurter og vinaigrette sammen.

Smuldr gedeosten ned i salaten. Tilføj nødderne lige før servering og vend rundt et par gange.

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk