Ingredienser:

  • 100 g Taverna Finest gedeost
  • 500 g søde kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • Skal fra 1 økologisk citron
  • Salt og peber
  • 4 spsk græskarkerner
  • 75 g rucola

Bagte søde kartofler med gedeost og citron

Enkel opskrift på bagte søde kartofler i selskab af gedeost, der giver retten en dejlig umamismag. Velegnet som tilbehør til mange retter og som vegetarisk spise.

Opskriften er udviklet af Ditte, der blogger på The Food Club.

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem ud i tern eller tynde skiver, og vend dem med olie, citronskal, salt og peber.

Kom blandingen på en bageplade med bagepapir og bag den ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Tag bagepladen ud og smuldr gedeost henover og drys med græskarkerner.

Bag det yderligere 10 minutter.

Fordel blandingen på et fad og smag til med salt og peber.

Top det med rucola og server salaten lun fx. til et stykke svinekød.

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk